το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ο Δίας


Άστρο της Βηθλεέμ

Το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένα πραγματικό αστρονομικό γεγονός, μια σύνοδος Δια-Κρόνου και ήταν ορατό από όλα τα σημεία της γης και ήταν ορατό για έναν ολόκληρο χρόνο. Ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο διότι ήταν τριπλό διότι 3 φορές ο Δίας έφτασε και προσπέρασε τον Κρόνο,
«Πρωινό άστρο της ανατολής»:
Ο Ματθαίος αναφέρει «εμφανίστηκε στον πρωινό ουρανό της ανατολής»
Ο Δίας βρισκόταν στο περιήλιο, δηλ πλησιέστερα στην γη οπότε και στην πιο φωτεινή του κατάσταση (ως προς την γη).
Στον πρωινό ουρανό κατά τις 4.30 δηλ κατά την εκκίνηση της ανατολής, στο σημείο που το φως καλύπτει το φως των άλλων λιγότερο φωτεινών αστεριών ο Δίας παραμένει φωτεινός οπότε και το μοναδικό άστρο της ανατολής.
«Έδειξε την Βηθλεέμ»:
Σαβέ ήταν μια πόλη 125χλμ. Νοτιοδυτικά της Τεχεράνης από την οποία κατάγονταν οι 3 μάγοι, ο Μάρκο Πόλο στα ταξίδια τους και συγκεκριμένα προς την αυλή του Κουμπλάι Χαν στην Κίνα το 1271 π. Χ. περνώντας από την Σαβέ, οι κάτοικοι του έδειξαν με περηφάνια τους περίτεχνους τάφους των 3 μάγων οι οποίοι ακόμα διέθεταν μαλλιά και γένια, είχαν παραμείνει τα σώματα τους ανέπαφα για 13 αιώνες (δηλ αγιοποιηθεί). Στην Σαβέ υπήρχε στα χρόνια του Χριστού αστρονομικό παρατηρητήριο, οπότε οι 3 μάγοι ήταν αστρονόμοι και όχι μάγοι με την έννοια που έχουμε σήμερα.
Την στιγμή που ο Δίας ακουμπά τον ορίζοντα, από την θέση-πόλη Σαβέ μέτρησαν την κατεύθυνση που έδειχνε ο Διας , 262 μοίρες. Αν από τον χάρτη μετρήσουμε ανατολή και 262 μοίρες από την πολη αυτή η κατεύθυνση που δείχνει ο Δίας είναι η Βηθλεέμ, όπως επίσης και η κατεύθυνση Σαβέ-Δία (αστρονομική διεύθυνση) ήταν πάλι 262 μοίρες.
Αυτά έγιναν με χρησιμοποίηση υπολογιστών και πλανηταριακών προγραμμάτων που προσομοιώνουν την κίνηση των ουρανίων σωμάτων στο βάθος χρόνου (αυτό που έκανε δηλ ο αστρολάβος των Αντικυθήρων)

για περισσότερα επιστημονικώς τεκμηριωμένα στοιχεία μπορείτε να βρήτε
στο βιβλίο του κ. Σωτήρη Σοφιά 
( http://www.georgiadesbooks.com/product.php?productid=368 )