η λέξη επιδαυρος σημαινει "Δρα Επι της Αυρας",
δεν ειναι τυχαια και η υπαρξη των Ασκληπιειων εκει, που εχει να κανει με τον ηχο ,την ακουστικη, την επίγεια μουσικη αρμονια η οποία συγχρονίζεται με την συμπαντική μουσική αρμονία και την ιαση.
η ακουστικη λοιπον στο αρχαιο θεατρο της Επιδαυρου εχει το αξιοπεριεργο, οτι ετσι οπως ακουγονται καθαρά τα Ελληνικα εκει, δεν μπορουν να ακουστουν αλλες γλώσσες, υπάρχει δηλ καποιου ειδους συντονισμου του ηχου, της Μαθηματικής Ελληνικης γλωσσας, του χωρου και της ακουστικής, και αυτο γιατι η Ελληνικη γλώσσα ειναι μουσική γλωσσα. (γνωστη δε η σχεση μεταξυ μουσικης αρμονιας και των μαθηματικων και των μαθηματικων με την αρμονια του συμπαντος, όπως επίσης γνωστό είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα η μουσική, η αριθμητική η γεωμετρία και η αστρονομία ήταν αδελφές επιστήμες)
Η ορχίστρα του είναι ένας τέλειος κύκλος, ενώ το κοίλον του αποτελεί τμήμα σφαίρας. 34 σειρές καθησμάτων στο κάτω διάζωμα και 21 στο επάνω δίνουν τον αριθμό 55 (ЭЄ). Το άθροισμα των πρώτων 10 αριθμών (1+2+3+4+5+6+7+8+9+10) δίνει 55 (ЭЄ), το άθροισμα των πρώτων 6 (1+2+3+4+5+6) δίνει 21 και το άθροισμα των 4 τελευταίων (7+8+9+10) δίνει 34.
Ο χρυσός αριθμός Φ κάνει την εμφάνιση του μιας και η αναλογία σειρών των δυο διαζωμάτων 21/34=0,618=Φ, αλλά και η αναλογία του κάτω διαζώματος προς το σύνολο των σειρών 34/55=0,618=Φ.
Εδώ θα βρείτε στοιχεία για τον Αρχαἰο Ελληνικό πολιτισμό τα οποία δεν ειναι ευρύτερα γνωστά